Nico Rosberg nyerte a Maláj Nagydíj második szabadedzését, a német pilótában azonban maradtak kételyek a hétvége folytatásával kapcsolatban. A gumikopás döntő lehet a vasárnapi versenyen. “Átlagos nap volt” – kezdte a nem túl elégedett Rosberg. “Nagyon-nagyon meleg volt, ami az autó és a gumik számára egyaránt kemény volt.”

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Őszintén szólva, nem számítottunk ilyen mértékű kopásra, gyorsan elhasználódtak a gumik, ennek kezelése nagy kihívás lesz. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg különböző stratégia lesz, a gumikkal kapcsolatban bármi megtörténhet.”

Noha a malajziai a gyorsabb pályák közé tartozik, Rosbergnek nem volt gondja a fogyasztással. “Ez egyelőre nem probléma idén, különösen ezen a pályán. Nem kell a határon egyensúlyoznunk, pont annyira kell figyelni, mint tavaly. Inkább a gumikra kell koncentrálnunk ezen a hétvégén. Lewis biztosan kemény ellenfél lesz, de jó lenne előtte maradni, és megszerezni a pole-t.”

Rosberghez hasonlóan a délutáni edzésen negyedik Lewis Hamilton is a gumik miatt aggodalmaskodott egy sort. “Próbáljuk kiismerni a gumikat, és persze igyekszünk megtalálni az optimális egyensúlyt” – mondta Hamilton. “Minden évben ez van, szóval többé-kevésbé számíthattunk erre, de most mintha túl meleg lenne a gumiknak.”

“Mintha nem működnének igazán ezek között a körülmények között, a közepes és a kemény keverék sem volt igazán jó. De mindenki ugyanebben a cipőben jár. Hogy Nico nem volt igazán elégedett? Túl vagyunk az edzésen, ő van elöl, szóval furcsállnám, ha tényleg nem lenne elégedett. Az igaz, hogy az egyensúly szempontjából még nem tartunk ott, ahol szeretnénk.”

“A házon belüli erőviszonyokkal egyelőre nem foglalkozom, a lényeg, hogy jól érezzem magam az autóban. És végig tudjak menni a versenyen.”