A Caterham és a Renault még 2012-ben jelentette be, majd tavaly nyáron véglegesítette a megegyezését arról, hogy az F1-es együttműködésüket egy utcai sportkocsi közös fejlesztésére is kiterjesztik.
Az Alpine márka feltámasztása azonban immár a Caterham nélkül megy majd végbe, ugyanis a Renault felbontotta az együttműködést, tudósított a Bloomberg és a Reuters is.


Már tavaly év végén lehetett róla hallani, hogy a Renault-vezér Carlos Ghosn kételyeket fogalmazott meg a Caterham pénzügyi teherbíró-képességét illetően, a viszonyt pedig tovább rontotta, hogy az F1-ben sem hozott sikert az együttműködés, a kiscsapat tavaly az utolsó helyen végzett a bajnokságban, a franciák idei, új 1,6 literes turbós V6-osainak problémáit pedig nem kell ecsetelni.
Egyelőre sem a Caterham, sem a Renault nem erősítette meg a híreket, de úgy tudni, hamarosan megtörténik a hivatalos bejelentés.
A maláj milliárdos, Tony Fernandes által 2010-ben Lotus Racing néven megalapított, majd a sportkocsigyártó Caterham megvásárlása után átkeresztelt Forma-1-es csapat jövője nem túl biztató, a négy sikertelen év után a tulajdonos 2014-ben már mindenképpen érdemi eredményeket vár, azok híján valószínűleg lezárja a projektet