A szerb üzletember Zoran Stefanovic régóta szeretne csapatot indítani a Forma-1-ben, de eddig nem járt sikerrel. 2010-ben a becsődölt Toyota vagyontárgyait felvásárolva próbálkozott egy istálló létrehozásával, hiába, de az FIA mostani csapatkereső kiírására is jelentkezett. Úgy tűnik, ezúttal sem járt sikerrel, a pályázatát a hírek szerint időközben visszavonta.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Stefanovic most erőből próbálkozik az F1-be kerüléssel, egy olasz lap szerint a Marussia felvásárlásáról tárgyal. Az Omnicorse úgy tudja, a tárgyalások még novemberben kezdődtek, alapot pedig az adott nekik, hogy a jelenlegi tulajdonos Nyikolaj Fomenko alig győzi fizetni a 2014-es szabályváltozások költségeit.

A pletyka érdekessége, hogy Stefanovicnak titkos támogatói is lehetnek a háttérben, az üggyel a korábbi F1-es pilóta Rubens Barrichellót is kapcsolatba hozták. A még mindig megmondóember hírében álló Flavio Briatore szerint akár össze is jöhet a felvásárlás, mert az “őrült költekezés miatt benne van a pakliban, hogy a csapatok harminc százaléka nem tudja befejezni a szezont.”