A Force India Nico Hülkenbergnek köszönhetően a 6. lett a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, ami a csapat történetének eddigi legjobb nyitása. 
A Red Bull-os Daniel Ricciardo kizárása után Sergio Perez (10.) is pontszerzővé vált Melbourbe-ben, ami alapvetően jól is mutatna a silverstone-i alakulat számára, azonban a Mercedes-motorral szerelt autó előnyét most kellene maximálisan kihasználni, amíg a az ellenfelek bukdácsolnak és a Ferrari valamint a Red Bull nem igazán versenyképes. A tulajdonos-főnök, Vijay Mallya többet vár:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Ausztrália mindenképp tisztességes kezdés volt, és talán a legjobb, amióta átvettem a csapatot (2008-ban). A VJM07 egyértelműen versenyképes, Nico erős hatodik helyet hozott, és merem állítani, hogy Checo is előrébbe lett volna, ha az első körben nem kap defektet. Magáért beszél, hogy három bokszkiállással is elért a 10. helyig. Szóval van okunk az elégedettségre, de világos, hogy még javítani kellene a teljesítményen, ha a dobogóra szeretnénk lépni. Erre koncentrálunk most.” 
Bár mindenütt akadtak kisebb és nagyobb gondok, Mallya szerint a csapatok figyelemreméltóan jól alkalmazkodtak a radikálisan új Forma-1-hez.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“A mérnökök és a tervezők ezúttal nem a már jól ismert autókat csiszolgatták tovább, most minden teljesen új. Igazából senki sem tudta, mekkora hűtés kell majd, ennek optimalizálása komoly feladat volt a teszteken. Azt hiszem, sikeresen vettük az akadályokat, elég jól értjük az autónkat és az új technikát.”
“Sokakat meglepett, hogy mennyi autó célba Melbourne-ben. Ez bizonyítja, hogy a csapatok gyorsan magukra találtak és jócskán visszaszorították a bizonytalansági tényezőket. Most már a versenyelőny megtalálása a téma.”