Március derekán járunk, az első futam után motorok dübörgését teríti szét világszerte a friss tavaszi szellő. A rajongók felébrednek téli álmukból, és szabadidejük egyre nagyobb részét fordítják imádott sportjukra. Ki-ki a maga módján, van aki makettet épít a kedvenc F1-es torpedódból, kicsit bogarasnak nézik talán, de ugyanakkor érdekes hobbi.

Viszont aki gyufaszálból épít meg 1:1 arányban, egy 1998-as McLaren Mercedest?

Őrült alkotások F1-rajongóktól 1

Alanyunk német, nem most kezdte az ipart, épített már pár katedrálist, köztéri szobrot szintén gyufaszálból, persze kicsiben…aztán valószínűleg egy esős, ködös délután elővette a vitrinből kedvenc F1-es modelljét, és eljátszott a gondolattal. A kellően ráérős Michael Arndt közel egymillió szál gyufa és 1686 tubusnyi ragasztó felhasználásával készítette el a brit istálló autójának mását.

A drukker hat éven át dolgozott művén, amelynek megépítése mintegy hatezer eurót emésztett fel. Arndt szülei lakásának konyhájában készítette el a versenygépet és gondolt a jövőre is: az autó darabjaira szedhető, így bármikor, bárhol bemutatható. Valószínűleg szervezete képtelen adrenalin termelésére, mert ha mégis akkor szerintem már az első kereket tűzre dobta volna egy kellemes nyári szalonnasütésen. Most gondban vagyok, mert a legütősebb került előre, de azért van itt még 1-2 darab amit megér tüzetesebben szemügyre venni:

Őrült alkotások F1-rajongóktól 2
120 kg, masszív csoki és úgy látszik nagyon erős a McLaren-fanok elhivatottsága ugyanis ez is egy ezüst nyilat “formál” meg.

Őrült alkotások F1-rajongóktól 3
Azért a Ferrari-rajongók szájában se maradjon keserű íz…ez a darab szintén élethű méretekben készült, belga csokoládé felhasználásával.

Őrült alkotások F1-rajongóktól 4
Nem csak az édesszájúakra gondoltunk a képek összeállításánál, íme egy pékek álmodta Forma-1-es versenygép.
Őrült alkotások F1-rajongóktól 5

Végül pedig a kertész álma, a sövény kerékcseréje.