A McLaren ugyan nem szerepelt kimondottan rosszul a téli teszteken, arra viszont nem fogadtak volna sokan, hogy a 2013-ban pocsék évet teljesítő angol csapat a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után vezeti majd a konstruktőri bajnokságot.


Daniel Ricciardo kizárása után Kevin Magnussen a 2., Jenson Button a 3. lett, ezzel 33 ponttal a Nico Rosberg – amúgy fölényes – győzelmével 25 pontot szerző Mercedest is megelőzték.
A versenyfőnök, Eric Boullier figyelmeztetett, hogy ennek ellenére a Mercedes jócskán előttük jár: “Tény, hogy az autójuk tempója nagyon jó. Becslésünk szerint fél-háromnegyed másodperccel gyorsabbak a mezőnynél.”
A francia szakember azt mondja, a McLarennél a téli felkészülés során a “stabil, megbízható” autó összehozása volt a cél, és majd most pörgetik fel az igai fejlesztést:
F1: Spanyolországra pörög fel a McLaren 3


“Úgy gondoltuk, hogy a szezon elején a megbízhatóság jelenti a kulcsot az erős pontszerzéshez. De az is tény, hogy most már erőltetett menetben végezzük a fejlesztést, a teljesítmény javítását. Be kell hoznunk a Mercedesszel szembeni lemaradást, és azért is hajtanunk kell, mert vannak csapatok, amelyek eddig nem szerepeltek olyan jól, de ha egyszer teljesen magukra találnak, akkor nagyon gyorsak lesznek” – utalt a Red Bullra és a Williamsre.
 
“Azt hiszem, a célunk az lehet, hogy Barcelonára, az első néhány európai verseny idejére zárkózzunk fel.”