A Forma-1-ben idén bevezetett új, 1,6 literes turbós V6-os motorok, valamint a hozzájuk kapcsolódó komplex hibridrendszer jelentős súlynövekedést hozott, amelyet nem kompenzált teljesen a megemelt minimális tömeg. (És amelynek nagyobb emelését a Ferrari akadályozta meg.)
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A nagyobb termetű versenyzőket a csapatok a korábbinál is keményebb fogyókúrára fogták, de úgy tűnik, a Ferrarinál az erőforrást is könnyebbé kellene tenni valahogy – a német Auto Motor und Sport szerint 13 kilóval nehezebb a kívánatosnál. Ugyanezért van bajban két kliensük, a Sauber és a Marussia is.
10 plusz kiló nagyjából 3 tized másodperc hátrányt jelent körönként, a pluszsúly egyben nagyban rontja az autó egyensúlyát, ugyanis sokkal kisebb a játéktér a ballasztok elhelyezésénél.
A motor lefogyasztása azonban nem lesz könnyű, ugyanis a Forma-1-es gyártóknak február 28-án le kellett adni az idei végleges specifikációikat, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által homologált erőforrásokon ezután már csak külön engedéllyel lehet módosításokat végezni, azokat is csak költségcsökkentési, biztonsági vagy megbízhatósági indokkal. 
Ezzel együtt a Forma-1 állandó versenyigazgatója, egyben az FIA műszaki főmegbízottja, Cahrlie Whiting elárulta, hogy mindhárom gyártó, a Renault, a Ferrari és a Mercedes is kérelmezett már módosítási lehetőséget.