A 2013-as pocsék szezon után eltüntetett Martin Whitmarsh helyére a McLarennél hatalomba az év elején visszatért Ron Dennis a Lotustól csábította át Eric Boullier-t, de a francia versenyfőnök már az első hétvégéjén sem végezhette teljesen önállóan a dolgát.
Az Ausztrál Nagydíjon ott volt Dennis is, a korábbi csapatfőnök pedig nem bírt magával, és ígérete ellenére, miszerint nem megy a pit wallhoz, többször is “konzultált” Boullier-vel a verseny alatt.
F1: Nem bírja a hallgatást a McLaren-vezér 2


“Nem diktálta, hogy mit csináljak. Csak odajött néhányszor” – bizonygatta a francia szakember a Telegraph-nak.
Dennis ezzel együtt elismerte, hogy bele-beleszólt a dolgokba:
“Nem azért mentem oda, hogy utasítsam, egyszerűen csak tájékozódtam a verseny közben módosított stratégiáról. A véremben van a versenyzés, így meg sem fordult a fejemben, hogy ne akarjam érteni és ne próbáljak segíteni. Megfigyelőként hasznos megkérdezni, hogy miért épp így és miért nem amúgy.”
“Igazi luxus, hogy nincs aktív szerepem a csapatnál, a háttérből figyelhetem a történéseket. A verseny nagyon jó csapatmunkát hozott. A megfelelő időben voltak a bokszkiállások, ügyesen reagáltak a biztonsági autóra, a kerékcseréket hibátlanul végezték, a gumik, a fogyasztás, minden jó volt. Elégedett vagyok a csapat fegyelmezett munkájával. Mindenki tudja, mi a dolga, csak csinálni kell.”
A cégvezér azt állítja, nem lesz ott minden versenyen: “Több mint 10, de kevesebb mint 16 futamon leszek ott idén, azt még nem tudom, melyikek férnek bele a programomba. Elsősorban a befektetők, tulajdonosok, különböző tárgyalások miatt utazom majd a nagydíjakra.”