Kimi Räikkönen második ferraris karrierje messze nem indult olyan jól, mint az első: míg 2007-ben első versenyén előbb megcsípte a pole-t, majd a győzelmet is megszerezte Melbourne-ben, ezen a hétvégén láthatóan küszködött az autóval.
A kvalifikáción a Q2-ben búcsúzott, nem volt jó köre és még a falnak is küldte az autót, majd a 11. helyről rajtolva végül a 8. helyen intették le a versenyen. (Daniel Ricciardo kizárása után végül a 7. lett.)
A finn pilóta nem titkolja, hogy egyelőre gondban van, nem érzi igazán az F14 T-t.
“Nagyjából tudjuk, mit is szeretnénk, de bizonyos dolgokat nem lehet egyik napról a másikra megoldani. Időbe telik az bizonyos alkatrészek legyártása, vagy épp valamilyen más módon történő beszerelése. És arra sincs garancia, hogy minden megjavul, ha megkapom, amit szeretnék” – mondta.
“Voltam már ilyen helyzetben máskor is, néha eltart egy darabig. Nem a legjobb helyzet, de mindent összevetve, tekintetbe véve, hogy milyen nehéz volt a hétvége, mindent kihoztam belőle. Nem épp ilyen eredményt szerettem volna, de rosszabb is lehetne. Biztos vagyok benne, hogy innen csak javulhatnak a dolgok.”
F1: Räikkönen sokáig küszködhet 3


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali azt ígéri, hogy mindent megtesznek, hogy segítsék Räikkönent: 
“Igyekeznünk kell, hogy Kimi megtalálja a megfelelő balanszot az autóban. Megérdemli a segítséget. A hétvégén volt már egy kis javulás, de még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk. A csapatnál mindent meg kell tennünk, hogy alkalmazkodjunk a vezetési stílusához, meggyőződésem, hogy Malajziában már jobban mennek majd a dolgok.”
Räikkönen kezdeti küszködése ellenére az Ausztráliában végül a 4. helyre rangsorolt Fernando Alonso arról beszélt a hétvégén, hogy nagyon örül, hogy “olyan erős” csapattársa van, mint a finn, hozzátéve azért, hogy Felipe Massa sem volt béna.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Néha még Michael Schumachernél is gyorsabb volt, amikor csapattársak voltak. A Felipével töltött négy évem fantasztikus volt, és arra számítok, hogy a Kimivel következő idényeim is azok lesznek” – idézte a Welt am Sonntag.
“Kimi nagyon-nagyon gyors, talán a leggyorsabb, vagy legalábbis egyesek így vélik. Tavaly a Lotusszal küzdött a bajnoki címért, amit igen nagy teljesítménynek tartok, mert szerintem a Lotus nem olyan erős csapat.”
Alonso kitért arra is, hogy a különböző spekulációk ellenére semmi baja azzal, hogy világbajnok csapattársat kapott Räikkönen személyében.
“Nagyon erős ellenfelem van a csapaton belül, de ha hiszik, ha nem, én örülök ennek. A spekulációk érthetők, télen nincs miről írni. Megszoktam már ezt, főleg amióta a Ferrarinál vagyok, hiszen rögtön azzal kezdték, hogy Felipével is gondjaim lesznek.”