Kobajasi Kamui számára nem indult rosszul a visszatérő F1-es hétvégéje, hiszen a szombati, esős időmérőn a 15. helyig jutott a sereghajtó Caterhammel, de a futamon már messze nem szerepelt ilyen jól.
A japán pilóta az első kanyar féktávján egyszerűen nem lassított eléggé, érintette Kimi Räikkönen Ferrariját, majd hátulról felöklelte Felipe Massa Williamsét. A brazil borzasztó mérges volt, főleg, hogy a bokszból láthatta, hogy pályán maradt csapattársa, Valtteri Bottas milyen jól megy az autóval.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Egyszerűen nem találok szavakat arra, ami történt. Az idény első versenyén 50 méternél fékezni? Ezzel nem lehet mit kezdeni, ez már veszélyes. Szerintem amit művelt, az nem különbözött attól, amit Grosjean csinált Spában (a rajtnál 2012-ben), őt pedig eltiltották egy futamról. Ez nagyon veszélyes, ilyet nem lehet csinálni!” – nyilatkozta.
Kobajasi egyébként magára vállalta az esetet: “Az én hibám volt, próbáltam lassítani, de nem ment. Bocsánat, amiért elszúrtam, bocsánatot kérek Felipétől és a saját csapatomtól is!”
A japán később a brit Sky Sportsnak nyilatkozva azt mondta, egyszerűen nem fogott a hátsó féke, azaz műszaki problémáról lehetett szó. Kobajasit a versenybírók beidézték, de előttük is sikerült bizonyítani, hogy nem a pilóta hibázott, így megúszta a büntetést.