Nemcsak a McLaren újonca, Kevin Magnussen, hanem a Toro Rosso fiatalja, Danyiil Kvjat is óriási eredménnyel kezdte a szezont, persze a lehetőségekhez képest. Magnussen dobogóra állhatott a melbourne-i verseny után, de Kvjat is elégedett lehet a tizedik hellyel, mert ez pontszerzést jelent számára.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Ezzel az orosz pilóta megdöntötte Sebastian Vettel világrekordját, aki a 2007-es Amerikai Nagydíjon 19 évesen és 349 naposan szerzett pontot. Kvjat ezzel szemben csak 19 éves és 322 napos volt vasárnap, így mostantól ő a Forma-1 legfiatalabb pontszerzője. Szigorúan véve Vettel eredménye még most is többet ér, mert az ő idejében még nyolcadik hely kellett a pontszerzéshez.

“Nagyon mozgalmas délután volt, nagyszerű érzés, hogy pontszerzéssel zártam az első versenyemet” – mondta Kvjat. “Az egész hétvége fantasztikus volt, mindenki nagyon keményen dolgozott, a pontszerzés remek befejezés.”

“Jót csatáztam a csapattársammal, Jean-Erickel, de végül le kellett maradnom, mert fogyóban volt az üzemanyagom. Nagyon jó verseny volt, élveztem, a csapat remek munkát végzett. Elég hosszú volt a verseny, korábban 35 perces volt a leghosszabb futam, amelyen indultam. Próbáltam mindenre figyelni, és kibírtam a másfél órát.”