A Mercedes és a Red Bull számára is felemásan indult a szezon: egy-egy autó a dobogón végzett, a másik viszont műszaki hiba miatt kiesett. A két csapat közül a Mercedes lehet szomorúbb, mert Lewis Hamilton a pole-ból indult, míg Sebastian Vettel eleve csak a 12. helyről vághatott neki a versenynek.

Hamilton autója már a rajtnál gyengélkedett, ezért veszített több pozíciót, aztán két kör után rászóltak, hogy a motor kímélése miatt ki kell állnia. “Amint elindultam, éreztem, hogy kevesebb az erő a szokásosnál” – mondta Hamilton. “Mondták, hogy álljak ki, de azt hittem, végig tudom csinálni. Aztán mégis ki kellett állnom.”

F1: A technika miatt sír Vettel és Hamilton 1
“Kemény, kimerítő munkát végeztek a fiúk a gyárban, mindenki számára stresszes időszakon vagyunk túl. Nagyon erősnek látszottunk, egy ilyen baki mindenki számára kellemetlen, de majd kijövünk a hullámvölgyből.” Paddy Lowe, a Mercedes technikai igazgatója elárulta, hogy már a rajt előtt probléma volt. “Nem ment az összes henger, ezzel már a felvezető körben tisztában voltunk. Lewisnak nem szóltunk, kíváncsiak voltunk a tempóra” – nyilatkozta Lowe.

“Tudtuk, hogy a megbízhatóság gond lehet, és történhetnek meglepetések, de még a szezon elején járunk. Továbbra is pozitív vagyok, készülök a következő versenyre” – tette még hozzá Hamilton.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Vettel néhány körrel később, az ötödikben állt ki, az ő autójából is elment az erő. A címvédő láthatóan csalódottan nyilatkozott a paddockban. “A második felvezető körben elment a teljesítmény, nem tudjuk, miért” – fogalmazott Vettel. “Szerencsére hosszú a szezon. Pedig kezdetben azt hittem, minden rendben, aztán nem jött semmi erő az akkumulátorból.”

“Azért jöttünk ide, hogy jól szerepeljünk. A legfontosabb, hogy az autó gyors, és legalább a csapat fele elégedett lehet. Csalódás, amikor valami ilyesmi történik, de mit tehetnék?”