Lewis Hamilton (1.): „Érdekes hétvége eddig, ma mindenkinek nehéz dolga volt az időjárás miatt. Nagyon elégedett vagyok, bár az új autókat nagyon nehéz vezetni esőben, én ma vezettem így először, de szerintem a többiek közül is sokan. Komoly kihívás volt, de abból, hogy Nico is itt van, látszik, hogy erős a csapat. A határon voltunk a gumikkal, nehéz volt eldönteni, hol lesz a váltási pont, Daniel nagyon közel volt az átmeneti gumival. Az időjárás miatt folyamatosan váltogatni kellett, alig lehetett a gázra lépni, szóval remélem, holnap jobb idő lesz. Pénteken volt egy kis botlásunk, de nem volt olyan ijesztő, erős alapokra építhetünk.”

Fotó: Europress
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Daniel Ricciardo (2.): „Nagyon izgalmas volt, az időjárás miatt is. Az egész időmérő edzés furcsán alakult, leesett az eső, pedig a Q1-ben még nagyon jónak tűnt a helyzet. Zűrös volt, de élveztem, folyamatosan mondták, hogy jó a tempóm, és végig ott voltam az elején. Nagyon örülök, hogy így sikerült az első időmérőm, Sebastiannál még nem tudom, mi történt. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és hogy lesz valaki, aki az első sorból indulhat. Néhány hete még nem így nézett ki a helyzet.”

Nico Rosberg (3.): „Nem tudom, mit csináltak a többiek, nekünk nem sikerült jól eltaláltunk a gumikat. Nem mondhatom, hogy hibáztunk, utólag persze könnyű, összességében azonban jó időmérő volt. Tudjuk, hogy jó autónk van. Holnap más történet lesz, mint ma, valószínűleg száraz lesz a futam. A fogyasztásra figyelni kell, ez az egyik legnehezebb helyszín ebből a szempontból.”