Az Ausztrál Nagydíj időmérőjén hullottak a bajnokok, a Q2-ben búcsúzott Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen és Jenson Button is – mindhárman korábbi melbourne-i pole-birtokosok és győztesek.
Az esős-átmeneti körülmények mestere, Button elemében volt a második szakaszban, azonban miután Räikkönen a falnak szaladt, el kellett vennie a baleset helyszínén, ezért esett ki ő is, mondta utólag:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Minden nagyon jól ment, jó volt a tempónk, főleg a vizes körülmények között, valójában én voltam a leggyorsabb amikor nekifutottam a körnek. De egyszerűen nem tudtam eleget hozni, mert a 3. kanyarban sárga zászló volt, ott természetesen lassítottam, és utána már nem tudtam elég időt lefaragni a kör hátralevő részén.” 
A háromszoros melbourne-i győztes nem is akart foglalkozni a vasárnapi kilátásokkal: “Én úgy tudom, holnap már száraz idő lesz. Majd meglátjuk, mindannyian egy kicsit vakon megyünk a versenyre. De egyelőre nem is gondolok rá, még túl ideges vagyok az időmérő miatt.”  
Míg az angol veterán lemaradt, csapattársa, Kevin Magnussen a 4. helyig vitte a McLarent, ezzel Lewis Hamilton 2007-es bemutatkozása óta a legjobb újoncteljesítményt hozta a kvalifikáción – Hamilton ugyancsak 4. volt Melbourne-ben hét évvel ezelőtt.
“Nagyon boldog vagyok! Nem tudtam, mire számíthatok, az esős időmérő pedig elég zavaros volt, szóval ennél többet nem is kívánhatnék!Mindent beleadok majd, óriási lenne egy dobogós helyezés. Persze az nem megy olyan könnyen, száraz körülmények között nincs meg hozzá a tempónk, de bármi megtörténhet holnap” – mondta a dán ifjonc.
Az új főnök, Eric Boullier nem értett egyet Magnussennel: “Az időjárás természetesen mindent boríthat, de a tempónk megvan a dobogóhoz.”