Első újbóli ferraris hétvégéje nem alakul jól Kimi Räikkönennek: az edzéseken küszködött, az időmérőn pedig falnak küldte az autót. Videón a baleset. 
A 2007 és tavalyi melbourne-i győztes utólag azt mondta, hogy nem a baleset miatt esett ki a Q2-ben, az esélye már előtte elúszott.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Próbálgattam valamit a gombokkal vagy ilyesmi és egy kicsit kipörgött a kerék, úgyhogy elkaptam a falat. Egyszerűen egy ilyen hiba volt, csak kipörgött a kerék. Akkor már nem nyomtam neki, de nem tudtam megfogni. De a baleset semmit sem változtatott azon, hogy nem jutottam tovább.”
“Azt hiszem, a tempóm meglett volna, de végig forgalomban voltam, minden kanyarban volt előttem valami autó, úgy meg nem könnyű. Még egy körre már nem volt időm, mindenképp bementem volna a bokszba.”
“Kár, mert tegnaphoz képest előrébb léptünk egy kicsit, jó volt a tempónk a vizes pályán, jobban éreztem az autót. Bőven van még dolgunk, főleg a beállításokat illetően, de azért már a jó irányba tartunk. Összességében még nem állok jól a beállításokkal, de ez már a teszten világos volt. Várom, hogy kipróbálhassak pár új elemet, de azok nem jönnek csak úgy holnapra.”
A pole pozíciót végül a Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton szerezte meg, megelőzve Daniel Ricciardót (Red Bull) és Nico Rosrberget (Mercedes). A 2014-es Ausztrál Nagydíj időmérőjének beszámolóját elolvashatja erre a linkre kattintva