Nemcsak a Red Bull, hanem testvércsapata, a Toro Rosso is pocsékul szerepelt a téli teszteken, ehhez képest Melbourne-ben a csapat mindkét pilótája bejutott a Q3-ba. Jean-Eric Vergne a hatodik, az orosz újonc Danyiil Kvjat pedig a nyolcadik helyről rajtolhat.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Nagyszerű érzés, hogy ilyen remekül kezdtük a szezont” – mondta Vergne, aki mindössze fél tizeddel maradt el az ötödik Fernando Alonsótól. “Úgy érzem, jó autónk van a szezonra, hiszek a csapatban és magamban is. Így aztán nem is lepődtem meg igazán. Hogy mi lesz holnap, az egyelőre rejtély, reméljük, ott leszünk, ahol szeretnénk.”

Simán verte mindkét Williamst az újonc Kvjat is, aki álmodni sem mert hasonlóan jó kezdésről. “Két hónappal ezelőtt gondolni sem mertem arra, hogy az első versenyemen a nyolcadik helyről indulhatok” – nyilatkozta az újonc, aki az edzés végén megpördült ugyan, de csak az első szárnyát amortizálta le. “Nagy lépést tettünk előre, ez az egész csapat számára siker.”

“A körülmények nem voltak könnyűek, de az autó jól viselkedett, és a végén kijött a lépés.” A Toro Rosso az eső miatt változtatott az autó beállításain, így a várhatóan száraz versennyel nem nagyon tud tervezni. “Volt egy tervünk az időmérőre, de ezen gyorsan változtatnunk kellett” – árulta el a technikai igazgató James Key. “Emiatt a száraz körülményekről nem sokat tudunk.”