Az Ausztrál Nagydíj szabadedzéseinek egyik legnagyobb meglepetése a Red Bull jó formája volt. A teszteken mutatott szenvedés után Melbourne-ben gyorsnak és megbízhatónak tűnt az RB10-es. Az első edzésen, még hetedik volt a címvédő, de a második edzésen Sebastian Vettel már negyedik lett, ráadásul a hosszú etapokon pedig kifejezetten jól ment. A bajnok “nagy megkönnyebbülésként” értékelte a napot, amelyen a Red Bull – Daniel Ricciardo eredményeit is számolva – összesen 115 kört tett meg.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Remek nap volt” – lelkendezett Vettel. “Nagy megkönnyebbülés ez mindenkinek, nagyon sokat dolgoztunk ezért az eredményért. Egyikünknek sem volt komolyabb problémája, az egyensúly nagyon jónak érződik. A pénteki idők nem érnek túl sokat, de azért jobb az élmezőny közelében lenni, mint hátul, elveszve tengődni. A gyorsaságunk még nem az igazi, de egyelőre nagyon jó a helyzet.”

Noha Vettel elsődleges célja továbbra is a célba érés vasárnap, csapattársa szerint a Red Bull saját várakozásain is túlteljesítette pénteken. “Arra számítottunk, hogy jobban le leszünk maradva” – vallotta be a hazai pályán szereplő Ricciardo. “Remélhetőleg a különbség nem lesz nagyobb, és ha egy másodpercen belül marad, az a vártnál jobb szereplést jelent.”

“Nem pörögjük túl az eredményt, de ez tényleg remek nap volt. Sokat tanultunk, sok kört mentünk, nem is számítottunk erre. Igazán elégedettek vagyunk, ez az eredmény nagy motivációt ad az egész csapatnak.”

A négyszeres bajnok Vettelt a 2-ik szabadedzésen éppen az elmúlt években általa legyőzött nagy riválisa, Alonso előzte meg.