Romain Grosjean szerint a pocsék nyitónap után nem tehet mást a Lotus, a csapatnak tesztként kell kezelnie az egész ausztráliai hétvégét. A pénteki szabadedzéseken szoftver-, váltó- és turbóhibák hátráltatták a Lotust, aztán amikor Grosjean végre elkezdhette a körözést, a hátsó felfüggesztés hibája miatt ki is csúszott.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Azt kell mondanom, nekünk itt végig tanulnunk kell” – mondta csalódottan Grosjean. “Reméltem, hogy nem ez lesz a helyzet és elkezdhetjük az érdemi munkát, de ehhez egy kicsit több időre van szükségünk a sok változás miatt.”

Grosjean szerint a Lotus nem játssza el, hogy az autó időmérőre való tartalékolása miatt ki sem megy a pályára a harmadik edzésen. “Ott akarok lenni a szombat délelőtti tréningen. Kellenek a kilométerek, erről a csapattal is beszélni fogok. Nem hiszem, hogy a próbálkozással nagy bajt csinálunk, még akkor sem, ha egy probléma miatt esetleg kihagyjuk az időmérőt.”

“Jelenleg a 18. és 22. helyen állunk. Inkább legyen egy jó autónk és 22. rajthelyünk, mint hogy előrébb kerülünk, de nem értünk semmit az autóról.” A Lotushoz hasonlóan katasztrófa volt a Caterham napja, egész nap három kört tett meg a csapat különböző problémák miatt, de Kobajasi Kamui és Marcus Ericsson is ott lehet a harmadik edzésen.

“Nem aggódom a harmadik edzés miatt, mert a srácok megtalálták a problémát” – mondta Kobajasi. “Rendben leszünk szombat délelőttre, a fiúk keményen dolgoznak” – csatlakozott csapattársához Ericsson. “Bosszantó egy ilyen nap, mert a második bahreini héten nagyon jól mentek a dolgok.”