A 2014-es Forma-1-es idény kezdete az új szabályok, új erőforrások miatt egyértelműen izgalmakat, kiszámíthatatlanságot hoz majd, és ennek még az amúgy az 1,6 literes turbós V6-os motorokat utáló Bernie Ecclestone is örül. Az F1 ura szeretné, ha az egész idény kiszámíthatatlan lenne.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Remélem, hogy minden futam olyan lesz, mintha esős verseny lenne. A kiszámíthatatlanság a kulcsszó!” – nyilatkozta a Reutersnek.
Izgalmak azonban nem csak az F1-esekre és a nézőkre várnak, a Forma-1 uraként emlegetett angol is izgulhat, hiszen április végén Münchenben megkezdődik a sportág jogainak 2005-ös eladását illető büntetőügye. Ecclestone azt mondja, a bírósági tárgyalás nem nagyon zavar majd bele az F1-es munkájába.
“Akkor jelenek meg (a tárgyaláson), amikor kell, de ez nem zavarja majd komolyan az üzleti tevékenységet, kezelni tudjuk a dolgot.”
Bár nemrég a visszavonulást emlegette, 83 éves kora és a korrupciós ügye ellenére a kisember most azt mondja, jó darabig maradna még az F1-ben: “Egyelőre jó erőben vagyok, nem mondanám, hogy ez az utolsó idényeim egyike lesz.”