A Forma-1 2011-ben érkezett meg a világ második legnépesebb országába, Indiába, de az Újdelhi szomszédságában rendezett a futam nem lett sikeres. 
A nézőszámok a második és harmadik évben azonnal zuhanni kezdtek, a szervező Jaypee Sports pénzügyi nehézségekkel küzdött, és a csapatok számára is horror volt az egész verseny a vámügyintézés, a kaotikus a közlekedés, és a trópusi betegségek miatt.
F1: Végleg kilőve az Indiai Nagydíj? 1
F1: Végleg kilőve az Indiai Nagydíj? 7


A futam 2014-re ki is került a versenynaptárból, a hivatalos indoklás szerint azért, mert október helyett tavaszi időpontot kapott volna, fél éven belül két verseny megrendezését pedig nem vállalták a szervezők. Eddig a 2015-ös visszatérésről volt szó.
Az F1 ura, Bernie Ecclestone szerdán azonban már arról beszélt, hogy India jövő évi visszavétele sosem szerepelt a tervek között: „A jelenlegi állás szerint India jövőre sem lesz a naptárban. Talán majd 2016-ban. Szépen lassan könnyítik a bürokráciát és vám- és adószabályokat” – idézte  Reuters az angol üzletembert.
A 2015-ös kimaradás katasztrofális hír a szervezőknek. 
A Sauber indiai származású csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn tavaly ősszel arról beszélt, hogy már a 2014-es hiányzás is végleg megpecsételheti India sorsát. „Ha egy verseny egyszer kikerül a naptárból, akkor nagyon nehéz visszakerülnie” – vélekedett. Az indiai motorsportszövetség akkori elnöke, Vicky Chandhok is tartott attól, hogy a futam jövője veszélyben van. „Ha 2015-ben nem tér vissza az F1 Indiába, talán soha nem lesz újra futam.”
A 2014-es naptárból szintén hiányzó Dél-Koreának még annyi esélyt sem ad Ecclestone, mint Indiának, állítása szerint térnek vissza esetleg, „ha új kormány kerül hatalomra”, utalva arra, hogy a verseny sosem kapott állami támogatást.
Mexikóval kapcsolatban az F1 ura azt mondta, hogy a közép-amerikai ország versenye 2015-re le van rendezve, és talán Franciaország is visszatérhet jövőre: „Franciaországgal van egy szerződéstervezetünk a Magny Cours-i futamra. De a szervezőknek ehhez elő kell teremteni a pénzt és valami garanciát kell nyújtani, hogy nem egyéjszakás kalandról lesz szó.”