Bár a Red Bull részéről cáfolták, hogy a címvédő Sebastian Vettel hisztizett volna a téli teszten, egyértelmű, hogy a Renault-motoros csapatoknál hatalmas frusztráció alakult ki a felkészülési időszakban az erőforrás hibái, az érdemi körözés hiánya miatt.
A pilóták nap nap után hosszú órákat töltöttek a garázsban, mialatt a csapat újra és újra szétszedte és összerakta az autót. Az első, jerezi tesztet teljesen kihagyó, csak Bahreinbe elutazó Lotusnál sikerült elkapni egy olyan pillanatot, amikor Romain Grosjeannál elszakadt a cérna, miközben mérnökével, Komacu Ajaóval beszélt a helyzetről.
F1: Így balhézott Grosjean a teszten 1
Az idén harmadik teljes szezonját kezdő francia így nyilatkozott a svájci Speed Weeknek a napokban:
“Igen, nagyon messze vagyunk még a jó teljesítménytől. Ki kell ismernünk az elektronikus fékrendszert, az új erőforrást, az akkumulátort, egyelőre nem állnak jól a dolgok ezeken a terülteken. De Renault-val együttműködésben keményen dolgozunk a Melbourne-ig hátralévő két hétben.”
A kérdésre, hogyan tudja majd 2014-ben is megőrizni az arcán szinte mindig jelen lévő mosolyt, Grosjean így felelt: “A kisfiamra gondolok.”