A McLaren ugyan nem villogott a téli teszteken, de a wokingi csapat Mercedes-motorral szerelt  autója viszonylag megbízhatóan, kiszámíthatóan szerepelt a felkészülési időszakban. Az MP4-29-es valódi tempóját homály fedi, de a csapat új főnöke, a Lotustól átigazolt Eric Boullier szerint egyelőre nem is ez a lényeges tényező.
“Tény, hogy a jó leszorítóerő jó tempót eredményez, de az autó és az erőforrás vezethetősége, az erőforrás megfelelő működtetése is benne van a sebességben, legalábbis addig, amíg mindenki el nem kapja a fonalat.”


“A másik fontos paraméter a fogyasztás, ahhoz kell igazítani a beállításokat és a vezetési stílust, hogy tarthatóak legyenek a célszámok. Bahrein a fogyasztás tekintetében az év egyik legkeményebb versenye, és lehettek olyan csapatok, amelyek lehúztak egy teljese versenyszimulációt, de végül 110 kg-ot égettek, ami már túl van a limiten, és a versenyen be sem érnének” – magyarázta a francia szakember, hogy miért nem érdemes a teszteredményekből messzemenő következtetéseket levonni.
Boullier ezzel együtt elismeri, hogy a gyári Mercedes látszik a favoritnak, sőt a Red Bullt sem írja le.
“Az persze elég világos, hogy a Mercedes gyorsnak tűnik, a Red Bull is nagyon gyorsnak látszik, a többieket már nehezebb megítélni. A Williams jóval erősebbnek tűnik, mint tavaly, és mi sem vagyunk rosszak. Az autónk egyértelműen egy kicsit előrébb van a vezethetőséget illetően és jönnek még fejlesztési csomagjaink.”
Az új főnök abban is biztos, hogy a McLaren jobb idén, mint a három évtizedes mélypontot jelentő, dobogó nélküli tavalyi szezonban: “Megvan az előrelépés. Alaposan átgondolták, mi történt tavaly, sokkal jobban értik már, miért nem sikerült kihozni az autóból, amit szerettek volna.”
F1: A McLarennek másodlagos a sebesség 3


McLaren 2015-ben már a visszatérő japán gyártó, a Honda erőforrásait használja majd, azaz az idei, 20. szezonjuk az utolsó a Mercedesszel. Egyesek úgy vélik, hogy a válás előtti időszak megmérgezi majd az együttműködést, de Boullier nem tart ettől: “Nagyon jó a kapcsolatunk. Van egy kis hangsúlyváltozás a partneri viszonytól, mondjuk úgy, hogy a vásárlói státusz felé, de ezért változtatunk is néhány rutinon.”