A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner az elmúlt négy-öt évben az F1 uraként emlegetett Bernie Ecclestone nagy barátja és bizalmasa lett, ezért újra és újra felmerül, hogy ő is lehet az előbb-utóbb távozni kényszerülő kisember utódja.
Bár maga Horner és Ecclestone is cáfolta már, hogy komoly lehetőség lenne, most itt egy újabb adalék, ami gyakorlatilag kizárja ezt a forgatókönyvet.


A Pitpass arról ír, hogy a Ferrarinak vétójoga van Ecclestone utódjának kinevezését illetően, Luca di Montezemolo bárkire nemet mondhat, ha az illető a megelőző öt évben valamelyik versenycsapat, F1-es csapattal rendelkező autógyártó vagy motorszállító vezető beosztású alkalmazottja, vagy 5 %-osnál nagyobb résszel bíró résztulajdonosa volt.
Az első Horner-spekulációk idején így beszélt Montezemolo: “Ecclestone Hornerben látja az utódját? Nagyon örülök, hogy még mindig megvan a humora, és évről évre jobb viccekkel áll elő.” 
Ecclestone egy friss, a Guardiannel adott interjújában maga is azt mondta, hogy eredetileg vicc volt az egész, amiből aztán kinőttek a spekulációk:
“Ez az egész Christian Horner-dolog csak egy vicc volt, mert amikor Tom Cary (a Daily Telegraph F1-es tudósítója) megkérdezte tőlem, hogy ki jöhet majd utánam, Christian épp ott ment el mellettünk, szóval bedobtam, hogy mondjuk Horner. Ennyi volt az egész.”