Bernie Ecclestone részéről nem egy kósza ötlet volt tavaly, hogy Azerbajdzsánban kellene terjeszkedni a Forma-1-gyel, egyre konkrétabbak a futamrendezésről szóló tervek. Az olajból meggazdagodott Baku már jövőre beszállna a versenynaptárba.

Kicsi a bors, de erős
(Fotó: Europress)

Kicsi a bors, de erős
(Fotó: Europress)


“Igen, valóban 2015-ről beszélnek” – erősítette meg Ecclestone, aki nagyon nyitott a térségben való terjeszkedés felé. “Ez, persze, egy kicsit még korai lehet, hacsak nem a szezon végével terveznek. Ez is egy lehetőség, de azért valószínűbb a 2016-os premier.”

Ecclestone-t nem zavarja, hogy Azerbajdzsán határos Oroszországgal, sőt az sem, hogy Vlagyimir Putyin éppen csúcsra járatja az ukrán konfliktust. Az üzletember éppen a napokban tervez találkozót az orosz elnökkel, hogy a szocsi futam villanyfényessé alakításáról tárgyaljon.

“Nincs ezen gondolkoznivaló, ott kell lennünk Oroszországban. Óriási piac, és szurkolói szempontból is nagy potenciál rejlik a helyszínben. Mindenki nagyon akarja, hogy ez a verseny működjön. Vlagyimirrel nincs semmi problémám, remekül lezavarta a téli olimpiát is. Jól kijövünk.”

Azerbajdzsán jön, a Nürburgring viszont kieshet a naptárból, mert Ecclestone nem tudta megszerezni a pályát. “A Német Nagydíj bajban van, mert nincs pénz. Elmentem az aukcióra, adtam egy ajánlatot, de valaki többet kínált. Fogalmam sincs, mi történik ott.”