A Forma-1 2012-ben, négy év kihagyás után tért vissza az Amerikai Egyesült Államokba az austini  Amerikai Nagydíjjal, de Bernie Ecclestone ennél többet akart: New Jersey-ben a manhattani felhőkarcolók látképe mellett utcai verseny szervezésén dolgozik jó ideje, és felmerült, hogy a nyugati partra, Kaliforniába is visszavinné a sportágat.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Mivel New Jersey-t már kétszer is halasztani kellett, egyre inkább felértékelődhet Kalifornia, még pontosabban az F1-et már korábban, 1976 és ’83 között is fogadó, Los Angeles szomszédságában lévő Long Beach. 
A Long Beach-i utcai verseny tervéről egy ideje nem hallottunk, de most kiderült, hogy a háttérben azért zajlanak a dolgok. 
A helyi Gazette tudósítása szerint Bernie Ecclestone még tavaly írásban jelezte az érdeklődését a városi tanács felé, amely kedden, azaz holnap zárt ülésen tárgyal is arról, hogy szerződést hosszabbítsanak-e az Indycarral, vagy inkább az F1 felé forduljanak – a fő kérdés a Shoreline Drive és a környező utcák bérbeadási feltételei és konkrétan az ár lesz.