A Red Bull az utolsó négynapos teszten is szenvedett, a bajnokcsapat két pocsék és két valamelyest jobb napot teljesített. A paddockban az a vélekedés, hogy a Red Bullnak alapvetően erős, gyors autója van, amely a hibák kijavítása után gyorsan veszélyes lesz majd. A címvédő Sebastian Vettel azért nem ilyen optimista:
“Több okból sem vagyunk képesek olyan időket futni, mint az élen lévő srácok. De egyelőre komolyabb gondjaink is vannak a tempónál” – mondta, elismerve, hogy egyelőre nem is gondolhatnak a címvédésre. “Nehéz erről beszélni. Esélyesnek nem nevezném magunkat, ugyanis nem mentünk elég kört, és a tempónk is hiányzik másokhoz viszonyítva, szóval majd meglátjuk.”
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“De a dolgok rendeződnek majd egy kicsit a következő két hétben, ahogy a jelenlegi tudásunk alapján felkerülnek az új alkatrészek az autóra.”
Vettel az  Auto Motor und Sportnak arra utalt, hogy részben a Renault kedvéért is tartottak ki a bahreini tesztelésen.
“Angliában (a központban) gyorsabban tudtunk volna reagálni. De úgy gondolom, egyértelműen jó döntés volt eljönni, a mi hibánk, hogy végül nem végeztünk elégséges munkát.”
Múlt pénteken felröppent, hogy a négyszeres világbajnok már az első, jerezi teszten “hisztizett” az autó és a Renault-motor verseny- és működésképtelensége miatt, de ezt a csapat sajtósa és a főnök, Christian Horner után személyesen Vettel is cáfolta:
“Bosszant, hogy nem vezethetek, de szerintem a szerelőknek még rosszabb ez, hiszen egész nap a padlón kúsznak-másznak, hogy sokadszorra is összerakják az autót. Azonban annak ellenére, hogy tényleg nehéz a helyzet, senki nincs kiakadva.”