Michael Schumacher december végi síbalesete óta immár kilenc teljes hete fekszik kómában Grenoble-ban, az egyetemi kórházban, a sérült legenda felé pedig a bahreini pálya is gesztust tett, ma, a téli tesztelés utolsó napján bejelentették, hogy a szahíri aszfaltcsík első kanyarját róla nevezik el.


“Nagy megtiszteltetés, hogy a család egyetértése mellett tiszteleghetünk a Forma-1 történetének legnagyobb versenyzője előtt, akit Bahrein népe is a szívében őriz. A 2004-es első látogatásával azonnal a az itteni motorport-kedvelők példaképévé vált, így természetesnek tűnik, hogy ezzel rójuk le elismerésünket” – mondta a pálya elnöke, Zajed al-Zajani, a 45 éves F1-legendáról, aki a kezdetektől fogva, már a tervezési szakaszban tanácsadóként bábáskodott a bahreini versenyhelyszín születésénél.
Schumacher menedzsere, Sabine Kehm ezt nyilatkozta: “Michael családja szeretne köszönetet mondani a gesztusért, amivel elismerik a Forma-1-es eredményeit és a pálya tervezésével kapcsolatos érdemeit. Michael Motorsport iránti szenvedélyének elismrréseként tekintünk erre. Meggyőződésem, hogy Michael is nagyon örül majd neki és megtiszteltetésnek veszi, hogy a bahreini pályán kanyart neveztek el róla.”
A 2011-es futam lefújása miatt idén ünneplik az F1-be 2004-ben az első közel-keleti versenyként bekerült Bahreini Nagydíj tízéves jubileumát. A kanyar átnevezése mellett a szervezők mesterséges világítással, esti versennyel készülnek az ünnepre.

A szahíri gesztus valószínűleg csak első a sorban idén, igen valószínű, hogy Schumacher előtt ilyen-olyan formában számos helyszínen, versenyen tisztelegnek majd, üzennek majd neki.

Kíváncsi rá mi történt a Forma-1-es idényt megelőző utolsó tesztnapon? Kattintson és kiderül, melyik csapat milyen munkát végzett!

Bahreinben tisztelegnek Schumacher előtt 3