A Red Bull 2014-es téli tesztidőszaka kész pokoljárás, a címvédők autója és a Renault-motor újabb és újabb meghibásodásokat produkál. A BBC F1-s tudósítója péntek reggel azzal állt elő, hogy Sebastian Vettel már az első, jerezi teszten kiverte a balhét.
“Az egyik téli pletyka főszereplője Sebastian Vettel. Úgy mesélik, hogy Jerezben, a második nap közepén, a Renault-motor krónikus problémáimból fakadó csonka program, a párkörös etapok után a világbajnok kiszállt az autóból, és valami olyasmit mondott, hogy ‘ennek semmi értelme, addig nem vezetek, amíg helyre nem lesz téve’, majd távozott. Csak a csapatnál tudják, hogy valóban így történt-e vagy sem, ők pedig nem mondják el” – írta Andrew Benson.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

A Red Bull kora délután a történetet erősen karikírozva reagált-cáfolt.
“Egy komoly tévécsatorna ma reggel arról írt, hogy ‘ Csak a csapatnál tudják, hogy valóban így történt-e vagy sem, ők pedig nem mondják el’. Mi van? Hadd halljam még egyszer!”
“Azt hiszem, igaz a történet. Talán a négy bajnoki címtől tényleg hisztis primadonna lett belőle. Talán úgy történt, hogy Seb habzó szájjal ugrott ki az autóból. Mutatott valami csúnyát Adrian (Newey) felé, rávicsorgott Rockyra (Guillame Rocquelin, versenymérnök), odarúgott Olénak (Schack, vezető szerelő), aztán kiviharzott a garázsból, felpattant az egyszarvújára és hazavágtatott Svájcba.”
“Adrian meg elveszítette a Képes motorsport enciklopédia gyerekeknek  című kötetét, és már nem tud autót tervezni. Daniel (Ricciardo) nyavalygása mindenkit lelombozott. Dr. Marko úgy döntött, hogy visszatér a gyökereihez, DJ Graz néven dubstep producer lesz, Christian (Horner, csapatfőnök) pedig a tavaly nyári New York-i kiruccanása után inkább a graffitizéssel foglalkozik, mint az F1-gyel.” 
“Seb azóta küldött egy képeslapot, azt írta, hogy bocs a balhéért, visszajön majd, csak pár hétig lazít egy kicsit, tévésorozatokat néz és nassol Marknál (Webber).”
“Talán tényleg erről van szó. Komoly pletyka. A csapaton kívül tényleg senki nem tudhatja biztosan, akik pedig tudják, nem fogják elárulni…”