Az egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta, a manapság a BBC szakkommentátoraként dolgozó David Coulthard a brit Metrónak nyilatkozott a Forma-1 pillanatnyi állásáról. A skót veterán így felelt a britek idei esélyeit firtató kérdésre:


“Nagy-Britanniának két jó pilótája is van, Lewis és Jenson személyében. Két különböző személyiség, és jelenleg Lewisnak áll igazán a zászló. Jenson tapasztaltabb, de lehet, hogy össze kell majd kapnia magát, hogy tartani tudja a lépést az izgalmas, fiatal dán tehetséggel, Kevin Magnussennel a McLarennél. A srác tényleg komolynak tűnik.”
A komoly F1-es és DTM-es Mercedes-kötődéssel is bíró 13-szoros futamgyőztes arra figyelmeztet, hogy az első két teszt után még az ezüst nyilak előnyét sem szabad túlbecsülni: “Ha most azonnal kell mondanom valamit, akkor a Mercedes-motoros autókra fogadnék, de a Ferrari is szépen, csendben tette eddig a dolgát, a Forma-1-ben pedig nagyon gyorsan változhat a helyzet, egy-két hónap után már minden más lehet.”
F1: Buttonnak fel kell kötnie a gatyát 3


A Red Bullnál a kezdetektől, 2005-től a 2008-as visszavonulásáig versenyző, a csapatnál azóta is demópilótaként és tanácsadóként alkalmazott Coulthard az eddig szörnyen küszködő címvédőket sem írja le:
“Tíz évvel ezelőtt kezdtek, akkoriban nem sokan hitték volna, hogy valaha is futamot nyernek, nem hogy bajnoki címet, és főképp nem négyet! A csapaton belüli, a legfelső szinttől a legalsóig meglévő harmónia és az elképesztő munkamorál miatt juthattak idáig. Nagyon erős csapat, a mérnökök, műszakiak, mindenki hajlandó beletenni a munkát, hogy jól menjenek.”