Kimi Räikkönen a 2013-as Forma-1-es szezon két utolsó futamát kihagyta, ugyanis jobbnak látta, ha minél előbb kezelteti kiújult hátsérülését, ahelyett, hogy a nem fizető Lotusnak hozza a pontokat.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Az operáció novemberben meg is történt, az idén a Ferrarihoz visszatért 2007-es bajnok pedig azt mondja, egyértelműen eredményes is volt, a tesztek alapján “sokkal jobb” a háta.
“A műtét óta rendben van, remélhetőleg így is marad. Persze az ilyesmiknél sosem lehet tudni, régóta megvan már ez a probléma. Korábban is kezelték már, néha rendben van, aztán lehet, hogy másnap arra ébredek, hogy megint baj van. De a műtét óta sokkal-sokkal jobb, nagyjából rendben van” – mondta. 
Bár a múlt heti bahreini tesztet autótöréssel fejezte be a finn pilóta, a Ferrari pedig nem villantott még kiemelkedő időt, Räikkönen azt mondja, nem állnak rosszul:
“Haladunk, és van még négy napunk, hogy mindent kiismerjünk. Az első futam azért nagy kérdőjel lesz, de így van ez minden évben: mindig kevés az időm, mindig jobb lenne még többet tesztelni. Mindig így van, majd meglátjuk, mire jutunk a héten és azután” – utalt a csütörtökön kezdődő, utolsó négynapos tesztre.