A Red Bull és a Renault közötti viszony egyértelműen feszültebbé vált az elmúlt időszakban, a felek a különböző problémák miatt burkoltan vagy nyíltan egymásra mutogatnak. 
A Red Bull csapatfőnök, Christian Horner most elsősorban az energia-visszanyerő rendszer, az ERS problémáira koncentrál, azt állítja, nekik kell kézbe venni a hibrid komponens javítását, ugyanis a Renault-nál nem volt meg a kellő szakértelem és tapasztalat hozzá. 
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Az összes tapasztalatunkkal igyekszünk segíteni őket az energia-visszanyerő rendszert illetően. Azzal vannak a legnagyobb problémák, és ebben tudunk a legtöbbet segíteni. Korábban nem nagyon folytunk bele, de mostanra egyre nagyobb szerepet vállalunk. “
 
Horner szerint a Renault gondjai abban gyökereznek, hogy az egykori gyári csapat (ma a Lotus) főnöke, Flavio Briatore úgy döntött, a motorgyár helyett inkább a csapat fejlessze és gyártsa az ERS elődjét, a KERS-t.
“Ha megnézzük, évekkel ezelőtt Flavio úgy döntött, hogy a KERS-szel a versenycsapatnak kell foglalkoznia és nem a motorüzemnek. A Renault aztán eladta a csapatot, mi pedig magunknak fejlesztettük a KERS-ünket a Red Bullnál.” 
“Most viszont, az új erőforrás esetében az energia-visszanyerő is a motorgyártóhoz tartozik, és ez így is helyes, de emiatt sokkal húzósabb számukra a technológia kiismerése, mint a Mercedesnél vagy a Ferrarinál, ahol már évek tapasztalatával rendelkeznek.”
A Renault-val 2012-13-ban dolgozó Williams technikai főnöke, nem mellesleg a korábbi Renault-csapat technikai igazgatója, Pat Symonds szerint általánosabb, főképp pénzügyi okai is vannak a francia gyártó jelenlegi küszködésének.
F1: Briatore miatt küszködik a Renault? 3


“Miután jó pár évvel ezelőtt befagyasztották a V8-asok fejlesztését, a Renault Sport leépítést hajtott végre a viry-i központban. Szerintem ennek a levét isszák most, mert amikor megjelent az új motorszabvány, nem volt meg a kellő munkaerő és infrastruktúra. És gyanítom, hogy a pénzügyi keret sem” – mondta a BBC-nek.
“De vannak ott jó szakemberek, jól ismerem és nagyon tisztelem őket, szóval nem szeretném lekezelni őket” – tette hozzá.