Már Felipe Massa tavaly novemberi szerződtetésekor erről szóltak a hírek, mostanra azonban hivatalos: a brazil olajcég, a Petrobras újra a Williams partnere lett. 
A grove-i csapattal korábban 1998 és 2008 együttműködő vállalat idén szponzorként, jövőre azonban már hivatalos üzemanyag-szállítóként is szerepet vállal majd. (Idén még a motorszállító Mercedes gyári partnere, a maláj Petronas adja a benzint és a kenőanyagokat.)


“Nagy örömmel térünk vissza a világ legnagyobb autóverseny-sorozatába. A Williamsszel korábban eltöltött 11 év alatt igen komoly előrelépéseket tettünk a termékfejlesztés terén. A Forma-1-es részvétel hatalmas kihívás, ugyanis mindig a legmagasabb követelményeknek kell megfelelni mind a minőség, mind a hatékonyság tekintetében. Izgatottan várjuk az új kihívást” – mondta a Petrobras elnöke, Maria das Gracas Silva Foster 
A csapat alapító-főnöke Sir Frank Williams is üdvözölte az újabb összefogást: 
“A Petrobras és a Williams már korábban is sikeresen működött együtt, így örülünk, hogy 2014-től újra együtt dolgozunk. A cég nagyon erős technológiai háttérrel rendelkezik, ami igen fontos lesz a csapat számára, hiszen az új szabályok megnövelték az üzemanyag-takarékosság jelentőségét. Emellett igen ambiciózus globális cégről van szó, igyekszünk hozzájárulni a marketingcéljaik eléréséhez.”
A Williams rövidesen a szintén brazil pénzintézet, a Banco do Brasil, valamint az olasz italmárka, a Martini csatlakozását is bejelentheti, és ha hinni lehet a pletykáknak, már a bahreini tesztidőszakban leleplezik a végleges, martinis festést is.