Jenson Button a mclarenes mércével katasztrofálisan sikerült 2013-as szezon közben, sőt után is azt mondta, hogy Martin Whitmarsh a megfelelő ember arra, hogy kivezesse a gödörből a csapatot, de a hatalomba visszatért fővezér, Ron Dennis azonban másképp gondolta ezt.
Whitmarsh-ról egy hónapja egy árva szót sem lehetett hallani, az autó leleplezésekor nem volt a képben csapatfőnök, majd két hete bejelentették, hogy egy többszemélyes, egyelőre még folyamatban lévő átszervezés keretében a Lotustól érkezett Eric Boullier viszi majd a versenycsapat irányítását.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Button most úgy gondolja, hogy végső soron jól fognak járni az átalakításokkal.
“Azt hiszem, a friss elképzelések mindig jól jönnek, Boullier pedig erősíti a csapatot. Egyetlen személy miatt persze nem változik meg a csapat, de ő is hozzáad valamit, amikor pedig befejeződik a vezetés átszervezése, erősebbé válunk” – nyilatkozta a 2008-as világbajnok.
A mezőny legtapasztaltabb versenyzőjét Boullier lotusos tevékenysége meggyőzte, nem aggódik a közös munka miatt: 
“A munkamódszereit nem ismerem, de a Lotusnak egyértelműen izgalmas pár éve volt az utóbbi időben. Tavaly igen nehéz helyzetben voltak a háttérbeli történések miatt, de úgy tűnt, hogy ő egész jól kézben tartotta a dolgokat” – utalt Button arra, hogy a súlyos pénzügyi nehézségek ellenére Kimi Räikkönen és Romain Grosjean szinte mindig dobogóesélyesként indult, és összesen 14 alkalommal el is értek odáig.