Bernie Ecclestone azt állítja, sikerült tető alá hozni a Forma-1-ben 2015-től bevezetendő költségplafont, 200 millió dollár (kb. 45 milliárd Ft) lehet majd a keret csapatonként.


“Megegyeztünk a kiadási plafonról. Be lesz vezetve. Mindenki rábólintott a 200 millió dollárra” – mondta az angol kisember a Zoom jótékonysági árverés pénteki londoni gálaestjén. “Arról nem sikerült még megegyezni, hogy mit is fedjen le ez a 200 millió. Ha nem veszünk bele mindent, akkor biztos találnak majd kiskapukat. Nem lesz könnyű.”
A betartatást Ecclestone továbbra is spiclikkel oldaná meg: “Az elképzelés szerint az a besúgó, aki valós információkkal szolgál, 1 millió eurót kapna. A vétkes csapatnak pedig megmondanánk, hogy akkor a következő idényben szépen elvesszük a három legjobb eredményüket. Lássuk, hogy lesz-e kedvük csalni!” 
Könnyen lehet persze, hogy 2015-ben már nem Ecclestone igazgatja az F1 ügyeit, hiszen áprilisban Münchenben megkezdődik a vesztegetési büntetőügyének tárgyalása – ő maga nem fél semmitől, sőt, szerinte nem is lesz tárgyalás: “Lefogadom, hogy nem lesz semmi az egészből!” – mondta.