Bár a Forma-1-es rajongók többsége a Lotus tegnapi jerezi tesztjére, az új autóra volt igazán kíváncsi pénteken, de a csapat az E22-es debütálásáról nem számolt be részletesebben, ellenben sikerült komoly népharagot generálni önmaguk ellen.
A Lotus jó ideje a legaktívabb és legbevállalósabb F1-csapat, ami a közösségi médiát illeti, a Twitteren rendszeresen állnak elő vicces, laza, húzós, vagy akár gúnyos üzenetekkel is, tegnap pedig a szocsi téli olimpia indulása alkalmából egy csókolózó férfipárt ábrázoló képpel próbálták felhívni figyelmet a homoszexuálisok oroszországi állami szintű diszkriminációjára.
“A megnyitó előtt szeretnénk minden sportolónak sikeres téli olimpiát kívánni!” – írták, a szöveg mellé pedig az alábbi képet csatolták.
F1: Csókolózó melegekkel kevert botrányt a Lotus 2
Az üzenet feltűnést keltett, de komoly felhördülésről nem volt szó, a bili csak akkor borult ki, amikor a Lotus néhány órával később törölte tweetet és bocsánatot kért: “Szeretnénk bocsánatot kérni a Twitterünkön megjelent nem hivatalos üzenetért, intézkedünk, hogy ne történhessen ilyen újra.”
Kész volt a PR-katasztrófa, ugyanis a visszavonulást a túlnyomó többség gyávaságnak bélyegezte, százával érkeztek a hétköznapi szurkolók és az F1-es szereplők gúnyos, kritikus válaszai. Egyesek azt is megkockáztatták, hogy a Lotus az új orosz szponzor és résztulajdonos nyomására visszakozott. 
A csapat egyébként pénteken egy vicces videót is kiadott, különleges módon tértek vissza a vakációról.