Legalább egy, de lehet, hogy több csapat is óvást nyújt be a Forma-1-es McLaren ellen Ausztráliában. A Sky Sports szakértője, Ted Kravitz szerint a riválisok a jerezi teszt első napja óta furcsa szemmel néznek a McLaren szokatlan hátsó felfüggesztésére, amely valószínűleg komoly aerodinamikai előnyt jelent Buttonék számára.


Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója korábban már kijelentette, hogy szerinte szabálytalan a megoldás, Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója viszont nem látott kivetnivalót benne. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a csapatok nem óvhatnak a McLaren ellen, ha pedig megteszik, a végső döntést majd a Motorsport Világtanács hozza meg az ügyben.

Kravitz arra számít, hogy több csapat is óv majd a McLaren ellen, és amennyiben a “pillangó-felfüggesztést” utólag szabálytalannak minősítik, a csapatot utólag kizárhatják a futamról.

Kravitz szerint Whiting “csak egy véleményt” mondott a McLaren megoldásáról, az nem hivatalos álláspont, így a tiltakozásnak lehet helye. A McLaren a lengőkarokra épített terelőlapokkal az idei szezonra betiltott szárnyprofilokéhoz hasonló aerodinamikai hatást érhet el, amely Kravitz szerint is a határok erős feszegetése. “De az F1-es csapatok már jó ötven ezt csinálják” – írta a szakértő. Már korábban felmerült, hogy amennyiben az FIA nem tiltja be a furcsa felfüggesztést, mindenki kénytelen lesz lemásolni az ötletet.