A Lotus – a mezőnyből egyedüliként – nem készült el 2014-es autójával a múlt héten Jerezben lezajlott első téli Forma-1-es tesztre, az E22-est csak holnap és szombaton küldik pályára a minden csapatnak rendelkezésére álló 100 km-es forgatási keretet kihasználva.


Az enstone-i csapat számára nyilván nem volt szerencsés, hogy kihagyták az első négynapos gyakorlási lehetőséget, ellenben a múlt héten csúnyán leszereplő motorgyártónak, a Renault-nak nagyon jól jött ez a késés, ugyanis így pályás teszten tudják megvizsgálni az elmúlt egy hétben kidolgozott módosításaikat, javításaikat, új megoldásaikat. Úgy tudni, a Lotus helyett a Renault állja a hétvége költségeit.
Ennek azonban ára is van: a Lotusnak el kell fogadnia, hogy a szintén Renault-motort használó riválisok – a Red Bull, a Toro Rosso és a Caterham – megfigyelői is jelen lesznek, valamint beletekintenek az adatokba, hogy így közös erővel és ötletekkel próbálják megoldani a krízist.
Úgy tudni, hogy a Lotus a pénteki teszt végén, délután az E22-es hivatalos leleplezését is megtartja – eddig csak két számítógépes grafikát publikáltak a modellről.