A Forma-1-ben idén bemutatkozó svéd tehetség, Marcus Ericcson fogyókúrával kénytelen kezdeni a karrierjét. A Caterham 23 éves, 180 cm magas és 69 kg-os pilótája egy olaszországi sportklinikán speciális, autóversenyzők számára kidolgozott programmal igyekszik megszabadulni kilóktól, miután a csapat mérnökei fogyást kértek tőle.   


“Nem tűztek ki konkrét értéket, de igyekszem a lehető legtöbbet leadni úgy, hogy azért még képes legyek végigcsinálni egy kétórás futamot. Keményen dolgozunk, hogy a megfelelő szintre menjek le, hiszen két órán keresztül maximális erőbedobásra van szükség (az F1-ben). Nagyon meleg van, hatalmas erők hatnak, szóval csontvázként lehetetlen ezt csinálni. Nem hamburgereket ebédelek és vacsorázok, de ennem azért kell, mert nap mint nap keményen edzek” – mondta.
A termetesebb versenyzők azért kényszerülnek a fogyásra, mert az új V6-os turbómotorok a vártnál nehezebbek lettek, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pedig egy-két csapat ellenállása miatt késő ősszel, télen már nem emelhette meg az autók 690 kg-os súlyhatárát. Majd jövőre.  
“Kár, hogy az FIA és a Forma-1 nem képes meghozni egy döntést a 10 kg-om emelésről. Akkor nem lenne nagy dolog, mindenki egyenlő esélyekkel indulna. De mit tehetünk? Nem vághatom le az egyik lábam! Három kiló körönként egytizedet jelent, a csapattársam (Kobajasi Kamui) pedig 7-8 kilóval könnyebb, mint én” – panaszolta Ericcson.