A McLaren 2013 végén egy idény után elküldte Sergio Perezt, hogy helyet csináljon az újonc Kevin Magnussennek. A dán ifjoncot villámgyorsnak tartották, a csütörtöki jerezi Forma-1-es tesztnapon pedig meg is villantott ebből valamit, hiszen alig három óra körözéssel ő lett a leggyorsabb.
Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Az újonc nem akart villantani

F1: Az újonc nem akart villantani

Fotó: Europress
F1: Az újonc nem akart villantani 20
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
F1: Az újonc nem akart villantani 24
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
F1: Az újonc nem akart villantani 28
F1: Az újonc nem akart villantani 29
F1: Az újonc nem akart villantani 30
F1: Az újonc nem akart villantani 31
F1: Az újonc nem akart villantani 32
F1: Az újonc nem akart villantani 33
F1: Az újonc nem akart villantani 34
Fotó megosztása:
F1: Az újonc nem akart villantani 35


Az egykori McLaren-pilóta Jan Magnussen fia azt mondta, ő nem hajtott erre.
“Nem igazán foglalkozom a köridőkkel. Ez csak téli teszt, senki sem tudja, mit csinálnak a többiek. Hajtottam, de nem törtem kezem-lábam az időért. Leszünk még gyorsabbak is! Elégedett vagyok a munkánkkal, különösen elégedett vagyok a körömmel, és Buttonéval is” – mondta a nap végén a 21 éves versenyző.
“Az autó sokkal megbízhatóbban működött, mint vártuk – reméljük, hogy ugyanígy is folytatódik, és hogy folytathatjuk a tanulást, ugyanis jó lenne pontos képet kapni arról, mik jelenthetnek problémát. A legfontosabb, hogy legyen elképzelésünk a helyes irányról.”
A tavaly a Formula Renault 3.5 bajnoki címét megszerző dán nem titkolta, hogy eléggé izgult a délutáni pályára lépés miatt.
F1: Az újonc nem akart villantani 36


“Eléggé odavoltam, nehezen ment az alvás is, de hát újonc vagyok, nem? Persze, hogy izgulok. Hatalmas lehetőséget kaptam, nagy nap volt ez számomra, az első tesztnapom hivatalos F1-es versenyzőként. Azonban egyáltalán nem éreztem legelső munkanapnak – korábban is vezettem már Forma-1-es autót, pár éve már a csapattal dolgozom, és néhány hónapja már versenyzőnek igazoltak. Élveztem a mai napot, otthon éreztem magam, nem érzem magam új fiúnak.” 
Apja, Jan (1995, egy futam) és Lewis Hamilton (2007) után Kevin Magnussen az elmúlt két évtizedben mindössze a harmadik zöldfülű, akinek a McLaren adott F1-es bemutatkozási lehetőséget.