Természetesen nagyon korai még bármit is jósolni, de annyi talán látszik, hogy a Mercedesnél nem a levegőbe beszéltek tavaly, amikor a 2014-es nagy szabályváltozási hullámban lehetőséget látva gőzerővel készültek erre az évre.
A W05-ös egy szárnyhiba miatt ugyan falnak ment kedden, de szerdán Nico Rosberg teljesen zavartalanul dolgozott egész nap, 97 kört húzott le a jerezi pályán, többet, mint kedden a teljes mezőny együttvéve.
“Naná, hogy mosolygok, nagyszerű munkát végzett a csapat!” – nyilatkozta a nap végén. “Tegnap egy kicsit balul sültek el a dolgok Lewis balesete miatt, de legyártották a javított alkatrészeket és elküldték őket, szóval innen is köszönöm mindenkinek az angliai központban!”
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Igazán nagyszerű napunk volt, csak vezettem és vezettem, gyűltek a körök, pont ez kell ilyenkor. Így lehet haladni, így lehet javítani a megbízhatóságot és egyáltalán, kiismerni mindent, szóval pozitív nap volt, tényleg. A többiekhez nem akarom méricskélni magunkat, ez csak egyetlen jól sikerült nap volt. Tegnap mi is rosszul jártunk, szóval nem szabad elkapatni magunkat. De annyit azért kijelenthetek, hogy a kilométereket tekintve teljesítettük a mai célt.”
Rosberg hangsúlyozta, hogy a szezonnyitóra még sok-sok fejlesztés felkerül az autóra, de egyelőre csakis az alapvető működéssel foglalkoznak, a tempó, a teljesítmény most nem lényeges.
“Még nagyon messze vagyunk a melbourne-i specifikációtól. Biztosan gyorsulunk majd még, de most a kilométerek darálása a fő, a megbízhatóság bebiztosítása, hogy az első pár futamon is eljuthassunk majd a célig, persze emellett igyekszünk javítani a tempót is. Ilyen napokkal pedig sínen vagyunk!”