A Red Bull 8, a Caterham 11 kört futott szerdán Jerezben, míg a Toro Rosso a pályára sem lépett – mindhárom Renault-kliens műszaki gondokkal küszködött. A francia gyártónál a nap végén azt nyilatkozták, hogy azonosították a probléma okát, és csütörtök reggelre megteszik a megfelelő lépéseket.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Tény, hogy gondjaink vannak. Az új autóknál számos probléma előjöhet, ahogy az erőforrásainkkal is akadhatnak bajok, és ez akár autónként más lehet. Azt azonban már egyértelműen azonosítottuk, hogy milyen hiba volt a mi oldalunkról. Már délelőttre szerettük volna kijavítani, de nem sikerült, viszont mindent megteszünk, főleg a Red Bull és a Toro Rosso kedvéért, hogy holnap reggel 9-re kész legyen. Bízunk benne, hogy holnap délelőtt már mindhárom csapat autója pályára léphet” – nyilatkozta a jerezi paddockban a Renault Sport F1 főnöke, Remy Taffin.  
“Ne feledjük, hogy az erőforrás számos részelemből áll, viszont nem arról van szó, hogy ezek közül valamelyik nem működik, hanem a rendszerek integrációja a problémás. Ebben az esetben az energiatárolóval kapcsolatban akadt gond. Nem megyek most részletekbe, de egyértelműen azonosítottuk a hibát, tudjuk, min kell módosítani. Megvannak az alkatrészek, megvannak a szakemberek, kezelni tudjuk a dolgot” – tette hozzá.
Úgy tudni, hogy a gond nem kimondottan elektronikai jellegű és nem is túlmelegedésről van szó, a Racecar Engineering szerint az akkumulátorcellák vibráció hatására szétrázódhatnak, az akkumulátorok vezérlője pedig emiatt, épp a túlhevülés megakadályozására lekapcsolja a rendszert.
A szaklap hozzáteszi, hogy a Red Bull tegnap délutáni kigyulladásának nem volt köze a fentiekhez, az a turbó hűtésével volt kapcsolatos.