A Forma-1 igen komoly szabályváltozásokkal készül 2014-re mind műszaki, mind sportszempontból, és most úgy tűnik, hogy a szabályalkotók a jövő évben is folytatni kívánják a változtatásokat. Az FIA Motorsport Világtanácsa csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy 2015-re betiltják a gumimelegítő paplanok alkalmazását.  
Az ötletet már az előző, 2009-es nagy változások idején is bedobták, de végül biztonsági megfontolások, a pilóták aggodalmai miatt nem lett belőle semmi. A versenyzők attól tartottak, hogy a hideg gumikkal pályára lépő autók egyszerűen túl lassúak lennének a már felmelegített abroncsokon köröző versenytársakhoz képest, a sebességkülönbség pedig komoly balesetveszélyt hordozna.


A 2015-re tervezett jelentős változások közé tartozik az is, hogy megváltozik a “konstruktőr” definíciója, azaz a jövő évtől a csapatoknak már nem lesz kötelező maguknak tervezni és legyártani a felfüggesztés és a fékhűtés elemeit – ezzel a költségeket kívánják csökkenteni.
Míg 2014-re az új, turbós hibrid erőforrások miatt 690 kg-ra növelték az autók pilótával együtt, de üzemanyag nélkül mért tömegét, majd ezt az áttervezett, strapabíróbb gumik miatt még egy kilóval 691-re emelték, 2015-re már érdemben figyelembe veszik a nagyobb termetük miatt jelenleg extrém fogyókúrára kényszerített versenyzők érdekeit, így a limit 10 kg-mal nő majd, 701 kilóra módosul.
Az FIA a 2014-es éve első felében további, elsősorban a költségcsökkentést célzó új szabályokat akar alkotni, amelyeket június környékén véglegesíthetnek majd.