A múlt héten jelentették be, hogy az elmúlt bő másfél évben csak a McLaren-csoprt elnökeként tevékenykedő Ron Dennis visszavette a vezérigazgatói posztot, amelyet saját bevallása szerint is a rendrakásra használ majd.
A McLarent a 80-90-es évek egyik csúcscsapatává fejlesztő Dennis az elmúlt pár évben, de főleg a tavaly siralmas szezon során kiábrándult az alakulatot 2009 óta vezető utódjából, Martin Whitmarshból, így minden bizonnyal az első lépései között lehet majd a lecserélése.


A múlt héten felröppent már a Mercedestől 2013 végén távozott Ross Brawn neve, csütörtökre pedig néhány forrás a két éve sportigazgatóként tevékenykedő Sam Michael előléptetését kezdte emlegetni, állítólag már ma, a délutáni autóbemutatón bejelentik a cserét.
Természetesen mind Brawn, mind Michael ellen szólnak érvek, más bennfentesek és szakírók mindkettejüket szinte kizárták. Brawn túl gazdag és befutott, valamint túl autonóm személyiség a posztra, míg az ausztrál szakember Williamsnél 2005-től eltöltött évei épp a patinás csapat hanyatlásához és meredek lejtmenetéhez kapcsolódnak, 2011-ben végül ő maga mondott le a siralmas teljesítmény miatt – nem épp az az ember, akire Ron Dennis rábízná a csapatot.
Akárki is legyen a McLaren főnöke 2014-től, igen valószínű, hogy délután, az MP4-29-es leleplezésénél bejelentik majd, azaz pár óra múlva sokkal világosabb lesz a kép.