A McLaren Sergio Perez elküldése után 2014-re a dán újoncot, Kevin Magnussent indítja majd Jenson Button mellett, de az utánpótlásprogramjuk másik tagja, a tavaly a World Series by Renault-ban Magnussen mögött második helyen végző Stoffel Vandoorne sem marad F1-es munka nélkül, ő lesz a tartalékos.
“Úgy érzem, jó irányba haladok a végső célom, a Forma-1-es versenyzés felé” – mondta a 21 éves belga, aki tavaly ősszel már a Red Bulltól is ajánlatot kapott a Toro Rossónál történő 2014-es bemutatkozásra, de inkább nem élt vele.
F1: Tartalékost választott a McLaren 1
F1: Tartalékost választott a McLaren 2

F1: Tartalékost választott a McLaren

F1: Tartalékost választott a McLaren

F1: Tartalékost választott a McLaren 5
F1: Tartalékost választott a McLaren 6
Fotó megosztása:
F1: Tartalékost választott a McLaren 7


“Nagyjából egy éve vagyok tagja a McLaren utánpótlásprogramjának, és borzasztó sokat tanultam ebben az időszakban. Hetente legalább egyszer, de sokszor gyakrabban is elmegyek a McLaren Technology Centre-be, ahol nagyon sokat dolgoztam már a szimulátoron, hogy segítsem a mérnököket az MP4-29-es fejlesztésében” – magyarázta.
A McLaren sportigazgatója, Sam Michael csakis méltatni tudta Vandoorne-t: 
 
“Kiemelkedő fiatal tehetség, gyors, belemenős, kiegyensúlyozott, intelligens és céltudatos, máris komoly benyomást tett ránk a McLarennél az elmúlt egy évben. A műszaki hozzájárulása elsőosztályú, ragyogóan dolgozik a szimulátorban, és nem büdös neki a munka. Együttműködő és kellemes karakter, így ugyanannyira közkedvelt, mint hasznos.”
F1: Tartalékost választott a McLaren 8


A McLaren csütörtökön azt is bejelentette, hogy meghosszabbította együttműködését a Santander bankkal. A pénzintézet még Fernando Alonsóval együtt, 2007-ben érkezett a csapathoz, azonban a spanyol pilóta távozása után is maradt, mivel igen fontos számára a brit piac.
Az elmúlt években Jenson Button a szponzor számos reklámkampányának volt az arca, és ezt szeretnék továbbvinni ezután is.
A hosszabbítás időtartamáról nem szól a közlemény, de biztosan lesznek olyanok, akik úgy vélik, a spanyol Santander maradása erősíti az Alonso megszerzésére irányuló elképzeléseket. A Santander a McLaren mellett a Ferrari egyik legnagyobb támogatója is.