A sok jogi hercehurca közben jutott egy kis megkönnyebbülés is Bernie Ecclestone-nak. Egy New York-i bíróság ejtette a Bluewaters befektetési társaság 650 millió dolláros (145 milliárd forintos) kártérítési igényét, amelyet a sport nyolc évvel ezelőtti eladása kapcsán nyújtott be.


A bíró szerint New York nem a megfelelő helyszín a jogi vita rendezésére, úgy véli, hogy az angol vagy német jog lehet mérvadó az ügyben. Az ítélet még január 16-án született, de csak most hozták nyilvánosságra.

Nyolc éve 830 millió dollárért került az F1 47 százaléka a CVC-hez, a Bluewaters azonban azt állítja, hogy a legmagasabb ajánlatot ő adta. A beadvány szerint Ecclestone azért favoriálta az eladásnál a kevesebbet ígérő CVC-t, mert az ígéretet tett arra, hogy a sorozat első számú embere maradhat.

Ecclestone lánya, Tamara közben elvesztette azt a bírósági ügyet, amelyben egy Lamborghini Aventadorért harcolt. A sportkocsit eredetileg exbarátjának, Omar Khyaminak adta 38. születésnapjára, aki azonban jelentős tartozást halmozott fel az autót értékesítő Elite Cars felé. Amikor Ecclestone szervizre vitte autót, a kereskedés a fennálló tartozás miatt (a Lamborghini Khyami nevén volt) lefoglalta az autót, és később egy másik cégnek értékesítette.