A Forma-1 2014-es 22 helyéből 20 már elkelt, csak a sereghajtó Caterham pilótáit nem jelentették még be. Az utóbbi pár napban már felröppent, hogy mindkét tavalyi versenyzőnek búcsút intenek, hogy a pénzes és tapasztalt Kobajasi Kamuit és a még pénzesebb és tehetséges újoncot, Marcus Ericssont igazolják, de hivatalos információ mostanáig nem volt.


Hétfő estére egy dolog világossá vált, a 2012-ben a Marussiánál bemutatkozott, tavaly a Caterhamnél versenyző Charles Pic biztosan nem marad a kiscsapatnál, ezt maga főnök, Cyril Abiteboul erősítette meg.
“Sajnos Charles nem lesz már velünk. Kár hogy véget ér a kapcsolat, azonban így is szeretnék köszönetet mondani neki a tavalyi munkájáért!” – nyilatkozta a csapatvezető a francia Infosportnak.
Bár Abiteboul a másik pilótát, Giedo van der Gardét nem említette, a távozását valószínűsítette, hogy a csapat honlapjáról 
lekerültek a holland pilóta támogatója, a McGregor logói, majd kedden kora délelőtt be is jelentették, hogy a Sauber tartalékosaként folytatja 2014-ben.
Pic tavaly – pontosabban 2012 végén – a motorszállító Renault hátszerlével került a Caterhamhez, a francia gyártó pedig valószínűleg nem is hagyja teljesen magára a 23 éves versenyzőt, néhány napja már felmerült, hogy az egykori gyári alakulatnál, az enstone-i Lotusnál lehet tartalékos idén. 
Kérdés, hogy a Lotus új szponzori szerződése mekkora kényszert jelent a dán Marco Sorensen igazolásának tekintetében, mindenesetre a két évnyi versenytapasztalat egyértelműen Pic mellett szól.