Bár már jó ideje világos volt, mostantól tény is: Paul di Resta három Force Indiá-s idény után nem lesz aktív szereplője a Forma-1-nek, a skót pilóta a Német Túraautó-bajnokságban (DTM) folytatja a pályafutását 2014-ben.
Di Resta emelt fővel térhet vissza a legnépszerűbb túraautó-szériába, hiszen 2010 végén bajnokként távozott, a Mercedes örömmel is alkalmazta újra.
“Jó érzés visszatérni a DTM-be és újra látni az ismerős arcokat. A DTM egy fantasztikus sorozat , három prémiummárkával, nagyon versenyképese mezőnnyel, nagyon hasonló képességű pilótákkal.  Alig várom, hogy újra a Mercedesszel dolgozhassak és újra a bajnoki címért küzdhessünk! Sok minden változott az utolsó, 2010-es versenyem óta, újak az autók, újak a szabályok és már egy harmadik gyártó is szerepel, ellenben a siker iránti vágyam ma is ugyanaz. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom, hiszen az ellenfeleimnek már két évnyi tapasztalata van az új autókkal, de a ma kezdődő tesztektől azonnal mindent beleadok, hogy a hockenheimi szezonnyitón már győzelmi esélyes lehessek!” – mondta. 


Az Autosport egyébként úgy tudja, hogy a skót versenyző nem feltétlenül fordít teljesen hátat az F1-nek, a tapasztalata alapján teszt- és tartalékos pilótai posztot kaphat a gyári csapatnál:
“Nem, semmiképp sem zárult még le az F1-es pályafutásom. Szomorú vagyok a távozás miatt, de volt három nagyon jó évem, nem azért kell távoznom, mert nem tudtam teljesíteni, más okok vannak a háttérben. Elég fiatal vagyok még ahhoz, hogy visszatérjek, ha lesz rá lehetőség.”
“A DTM-ben való versenyzés logikus, és mellette fél lábbal az F1-ben is megmaradhatok, hátha akad valami lehetőség. Szerintem a Mercedesnél is tudják, hogy ez a fő célom, és élvezem is a támogatásukat. Nagyon szeretnék ezután is szerepet vállalni az F1-ben, úgy gondolom, sokat adhatok a csapatnak, hiszen van már tapasztalatom. Meglátjuk, mi lesz, bár egyelőre nincs semmi konkrétum. Elsősorban a DTM-re kell most koncentrálnom, újra bele kell lendülni, aztán meglátjuk, milyen lehetőségek vannak.”