Sokak szerint a Ferrari Forma-1-es történetének legnagyobb jelentőségű autója került kalapács alá a hétvégén Arizonában, a Barrett-Jackson árverésén. 


Az 1998-as F300-as (no meg Michael Schumacher) vezette fel a Ferrari sikeres visszatérést a Forma-1-be; ez a konkrét példány – az épített kilenc kocsi közül a harmadik – tesztautóként szolgálta a nagy ügyet. 
Schumacher hosszú pályafutása során számtalan autóban ült, így önmagában a tény, hogy elárverezik az egyiket, még nem érdemel figyelmet. Ám a versenyző síbalesete feltornázta az érdeklődést a 138-as alvázszámú torpedó iránt; a közönség tapsviharban tört ki, amikor meghallották a kómában fekvő világbajnok nevét. 
A hangulatot persze nem bízta a véletlenre a kikiáltó: a pódiumon beindították az autó háromliteres, tízhengeres motorját, majd néhány fülsüketítő gázfröccsel tűzbe hozták a közönséget. 
Az euforikus légkörben nem fogták vissza magukat a licitálók: a végén 1,7 millió dollárért (375 millió Ft) kelt el a 805 lóerős fenevad – plusz tíz százalék jutalék.

Ugyanezen az aukción egyébként számos egyéb híresség egykori autóját is árverésre bocsátották, Paul Walker Mitsubishi Lancer Evolution VII-esétől Michael Jackson Ferrari Testarossájáig. Ezekről itt olvashatsz részletesen.