Az olasz Autosprint szerint a Forma-1-es Caterham is döntött már két 2014-es pilótájáról. Egyikük állítólag régi ismerős, a japán Kobajasi Kamui, míg csapattársa a 23 éves svéd Marcus Ericsson lesz.


Kobajasit 2012 végén tette ki a Sauber, azóta hosszú távú versenyeken indult. Kobajasi már a tavalyi szezonra is próbált felhajtani egy kis pénzt, akkor hiába, most viszont egy hatmillió dolláros (1,3 milliárd forint) csomaggal is sikerült meggyőznie a Caterham vezetőit.

Mondjuk, Kobajasi szerződtetése mellett szólt, hogy a komoly szabályváltozások miatt legalább egy tapasztalt pilótát akart igazolni a csapat. Úgy tudni, hogy a svéd Ericsson Kobajasinál sokkal több pénzt tesz be a közösbe, így az alakulat bátran leigazolhatta az F1-ben eddig egy harmadik helyig jutott japán pilótát.

A Caterham nem kommentálja a híreket, így még nem lehet biztosra venni Charles Pic és Giedo van der Garde elküldését. Érdekes, hogy az F1-ben jelenleg két Ázsiában bejegyzett csapat van, a Caterham és a Force India, de ez lehet az első alkalom, hogy bármelyikük beválllalja egy nem európai versenyző alkalmazását.