Az F1- mostanra kicsit kisebb hatalmú – ura a német Wirtschaftswochében megjelent interjújában elmondta, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által meghirdetett Forma-1-es csapathelyre két jelentkező is akad, de egyik sem kötődik valamelyik nagy autógyártóhoz.
A brit Autosport csütörtök estére utána is járt a dolognak, és legkomolyabb jelentkezőként az amerikai autóversenyzésben nevet szerzett, jelenleg a NASCAR-ban tevékenykedő Gene Haast említi.


Haas a jelenleg Hass Racing Developments néven futó projekthez leigazolta a Jaguar és aztán a Red Bull technikai igazgatójaként dolgozó Günther Steinert, miközben az amerikai motorsport-centrumnak számító észak-karolinai Charlotte-ban kibővítette a központját. Haasnak emellett Európában, Brüsszelben is van létesítménye, valamint övé az időnként Forma-1-es csapatok és számos más gyártó, alakulat által is használt, szintén észak-karolinai Windshear szélcsatorna is.
Steiner az Autosport kérdésére megerősítette, hogy foglalkoznak a Forma-1-es pályázat lehetőségével: “A Haas Racing Developments jelezte az érdeklődést és leadta a pályázatát, de jelenleg nem mondhatok ennél többet. Az FIA még a döntési szakaszban jár, még nem tartanak a nevezés odaítélésénél.”
A szaklap a Haas mellett az egykori Jordan-, Midland-, Force India- és HRT-főnök Colin Kollest is megemlíti, aki mögött román befektetők állhatnak, valamint a 2010-re is pályázó, de nagyjából csak ígéreteket felmutató szerb projektet, a Stefan GP-t is a jelentkezők között tudja.